duminică, 29 martie 2015

Functiile oraselor mici si mijlocii 2


Promovare magazine online PromovareOnline.Hi2.Ro 1 Director Web - Promovare web





Funcţia de locuire
Orașele mici și mijlocii dispun de o calitate a vieții mai ridicată faţă de orașele mari sau metropole deoarece ele reprezintă combinaţia ideală între un mod de viață natural  şi locuirea în mediul urban. Aceste orașe, prin mărimea redusă reprezintă un echilibru între factorii negativi și factorii pozitivi ai urbanizării.
Piaţă a forţei de muncă
Reprezentând centre economice locale, orașele mici și mijlocii oferă o concentrare mare a forţei de muncă, ele oferind locuri de muncă atât pentru populația din orașul respectiv cât și pentru populaţia din zona adiacentă.
Funcția culturală
”Orașele reprezintă expresia culturală a societății noastre și o platforma pentru produsele culturale, indiferent de măsura lor.”[1]
 Orașele mici și mijlocii în special dețin un bogat patrimoniu material și imaterial, ele reflectând schimbările economice și culturale ce au avut loc de-a lungul timpului. Aceste orașe sunt marcate de trăsături dominante precum orașe cu renume viticol, orașe turistice, orașe port. De asemenea ele, prin conservara patrimoniului  construit încă mai păstrează o identitate locală, existând diferențe clare între un oraș din zona montană, de dea,l de câmpie, un oraș mediteranean sau unul alpin etc.


[1] citat în studiu Espon 1.4.1 ” The role of small and medium-sized towns”, pag 110, (2006)





Director SEO, HDRO.RO Director Web SEO gratuit Forum, Director Web, Articole, Descarcari, Download, Stiri, Poze, Tutoriale, Filme Documentare, Anunturi Gratuite

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu